18 / 03 / 2019
Огляд міжнародних авіаційних новин 18.03.2019

І на морі, і в повітрі, і на землі

В акваторії Азовського моря пройшли тренування сил армійської, штурмової і винищувальної авіації, які призначені для підтримки дій кораблів ВМС та Держ. прикордонної служби зі складу Об'єднаних сил. В перебігу тренувань військові відпрацьовували відбиття повітряного нападу кораблями, підтримку авіацією дій корабельно-катерного угруповання і ведення вогню зі штатного озброєння кораблів по надводним цілям.
Метою військових навчань було поліпшеня своїх навичок, а також не допущення будь-яких провокацій військового характеру в районі проведення ООС. Українські військові продемонстрували свої сили, і те, що готові дати адекватну відповідь і на морі, і в повітрі, і на землі. Це підтвердження того, що частина Азовського моря, яка належить Україні, під контролем ООС. Під час переходу морем кораблі здійснювали маневри, і побудови в різні бойові строї - протиповітряної оборони, похідний стрій кільватера, бойовий стрій фронту.

США перекинули на передову базу Ферфорд в Великобританії черговий стратегічний бомбардувальник B-52H Stratofortress

Борт може нести ядерні крилаті ракети і авіабомби.  Напередодні на авіабазі Ферфорд вже приземлилися три таких бомбардувальники. Найближчими днями їх кількість там може бути доведена до шести-восьми одиниць. Такого масованого перекидання стратегічних бомбардувальників ВПС США в Ферфорд не спостерігалося з 2003 року, коли там були розміщені до 20 літаків B-52H для участі в американській військовій операції в Іраку.

Перед прибуттям в п'ятницю на авіабазу Ферфорд бомбардувальник B-52H з бортовим номером 60-0058 і позивним CLIP91, що вилетів з авіабази Барксдейл (штат Луїзіана). Після трансатлантичного перельоту бомбардувальник пройшов над Англією, а потім попрямував через повітряний простір Німеччини на Балтику.

Друге життя для військової авіації

ДП "Львівський державний авіаційно-ремонтний завод" в даний час оновлює власні виробничі потужності та технологічні можливості з метою проведення ремонту та відновлення військової авіації. На заводі, який входить до складу концерну "Укроборонпром", розширена номенклатура ремонту плат блоків авіаційного, радіоелектронного обладнання та авіаційного озброєння літаків типу МіГ-29.

Для якісної діагностики та скорочення часу ремонту плат для підприємства закупили сучасний автоматизований діагностичний комплекс "Діана - 4.6", який призначено для діагностики складних елементів електронної апаратури. Протягом 2018 на підприємстві провели ремонт і реконструкцію приміщення лінії підготовки та багатошарового покриття гальванічного ділянки цеху № 7. Також було встановлено обладнання і гальванічні ванни українського виробництва з сучасних термопластичних матеріалів.

Зокрема, на підприємстві тривають дослідно-конструкторські роботи з модернізації винищувачів МіГ-29 до варіанту МіГ-29МУ2. В результаті подальшої модернізації буде вдосконалена можливості літака з нанесення високоточних ударів по наземних цілях.

Оновлення MCAS удосконалить Boeing

Американська корпорація Boeing планує випустити оновлення програмного забезпечення літаків сімейства 737 Max протягом 7-10 днів. Оновлення торкнеться системи MCAS, яка протидіє звалюванню лайнера при відключеному автопілоті. На оновлення прошивки буде витрачено близько двох годин, повідомляє агентство з посиланням на джерела, що попросили про анонімність.

На даний момент немає доказів того, що саме програмне забезпечення могло призвести до катастрофи лайнера індонезійської авіакомпанії Lion Air в жовтні минулого року і падіння літака Ethiopian Airlines 10 березня. При цьому напередодні гендиректор Ethiopian Airlines Теволде Гебремаріам заявив в інтерв'ю агентству Сіньхуа, що між двома катастрофами є певна схожість, проте точні висновки можна буде зробити тільки після аналізу бортових самописців, який займе декілька днів.

У Boeing раніше повідомляли, що оновлення програмного забезпечення для лайнерів сімейства 737 Max буде випущено в найближчі тижні.

Генерала ВПС США призначили головнокомандувачем Об'єднаних сил НАТО в Європі

Північноатлантична рада призначив на посаду Верховного головнокомандувача Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генерала Тода Уолтерса. Зараз генерал Волтерс виконує обов'язки командира Повітряного командування Альянсу, начальника головного штабу ВПС США в Європі і в Африці зі штаб-квартирою на німецькій авіабазі Ramstein, а також відповідає за повітряну і протиракетну оборону 29 країн - членів НАТО.
Згідно з процедурою, призначення повинен схвалити Сенат, після чого генерал Волтерс змінить на цій посаді генерала армії США Кертіса Скапаротті. Церемонія зміни командування відбудеться навесні 2019 року в Монсі (Бельгія).

Приватний літак підрізав автомобіль при посадці

У мережі з'явилося відео інциденту, що стався неподалік від канадського Торонто. На кадрах падаючий моноплан перетинає трасу на невеликій висоті і ледь не врізається в автомобіль, з якого велася зйомка. Повідомляється, що НП сталася під час тренувального польоту. На борту перебували пілот і курсант, вони отримали незначні травми.

Відео за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=rih3FYvs4Vo

Прес–центр: