04 / 07 / 2018
Огляд міжнародних авіаційних новин 4.07.2018

В Україні проведуть повну технічну ревізію літаків нерегулярних перевезень.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян. На перевірку виділили 2 тижні. За результатами - ті літаки, які не в належному технічному стані, - усунуть з рейсів. Крім того, з наступного року почнуть оновлювати авіапарк. Літаки, віком старше 20 років - будуть списувати.

Перші туристи з Тунісу прибули до аеропорту Київ

2 липня перший з п'яти літаків з українськими туристами, які на кілька діб застрягли на "відпочинку" в Тунісі, приземлився в аеропорту "Київ". Всі в досить пригніченому стані, дехто говорив, що просто злий. Розповідали, що "приймаюча сторона" ставилася до них з розумінням,  інші скаржилися, що Україна нібито не вживала заходів щодо їх повернення. Зі слів, опублікованих в соц. мережі, заступника директора Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василя Кирилича, повернутися додому повинні були 850 співвітчизників, які постраждали в результаті конфлікту між туроператором Oasis Travel і авіакомпанією Bravo Airways.
Нагадаємо, що близько 300 українських туристів більше двох діб не могли вилетіти до Харкова з аеропорту Монастір в Тунісі. Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що ліцензії туроператорів, які не виконують своїх зобов'язань, будуть скасовані.

Східне партнерство продовжує розвиватися

Вже з 1 серпня Emirates закриває власну програму для часто літаючих пасажирів OPEN і переходить на програму лояльності Emirates Skywards. Учасники програми OPEN золотого рівня протягом липня можуть конвертувати свої бонусні бали в милі Skywards в співвідношенні два до одного. Таким чином, партнерство двох дубайських перевізників, про які було оголошено в липні минулого року, продовжує розвиватися. Воно включає не тільки код-шерінгову угоду, але і взаємодію щодо польотів, планування маршрутної мережі і експлуатації авіа вузла. Швидко зростаюча маршрутна мережа flydubai має відносно невеликий збіг з маршрутною мережею Emirates, в зв'язку з цим в результаті партнерства двох перевізників кількість напрямків для пасажирів значно збільшується.
Як підкреслили в компанії, "…це стратегічне рішення є продовженням успішного першого етапу широкомасштабного партнерства, яке полягає в об'єднанні зусиль двох дубайських авіаліній для надання своїм пасажирам унікальних можливостей для подорожей…".

ATR запросив у США ліцензію на поставку літаків до Ірану

Франко-італійський виробник турбогвинтових літаків ATR звернувся до влади США за дозволом на поставку іранській авіакомпанії Iran Air частину партії літаків. В результаті скасування антиіранських санкцій адміністрацією Барака Обами навесні 2017 року Iran Air замовив 20 літаків ATR 72-600 і оформив опціон на таку ж кількість ПС. Авіабудівник встиг передати вісім повітряних суден, після чого наступний президент США Дональд Трамп наклав на Іран нові санкції, і частина поставки що залишилися, а це 12 машин, була призупинена.

1 липня 2018 року Airbus завершив операцію з придбання програми вузько фюзеляжних літаків Bombardier CSeries
Нині Airbus володіє контрольним пакетом акцій програми в 50,01%, а частки інших акціонерів - Bombardier і канадського агентства Investissement Québec - склали 34 і 16% відповідно. Bombardier, зі свого боку, відзначає, що така співпраця з Airbus знижує його ризики, дозволяє підвищити зароблене і доходи. Тепер літаки CSeries офіційно включені в продуктову лінійку Airbus. Ця модель може захопити, щонайменше, половину сегмента 100-150 місцевих вузько фюзеляжних літаків, потреба в яких в наступні 20 років повинна перевищити 6 тисяч ПС.
Для CSeries також буде доступна мережа з більш ніж 7,7 тисяч постачальників європейського авіабудівника. Але головний офіс програми, первинна складальна лінія і весь супутній функціонал залишаться в місті Мірабель (провінція Квебек, Канада), що збереже там понад 2,2 тисячі робочих місць і тисячі по всьому ланцюжку постачальників.

Українське підприємство "Антонов" має намір відновити випуск літаків в повному обсязі

Про це заявив Глава українського авіабудівного концерну "Антонов" Олександр Донець. Ключовим завданням є забезпечення достатньої виробничої потужності для випуску 5-8 повітряних суден на рік, однак, в перспективах, передбачається вихід на виробництво 10 літаків на рік. У пріоритеті у підприємства військово-транспортний Ан-178. На нього є хороший попит, зокрема на Кавказі та Близькому Сході. Потім інженери візьмуться за цивільну модифікацію Ан-158. А в майбутньому, можливо, будуть працювати над безпілотниками.
На даний момент українське підприємство має тверде замовлення на поставку 10 військово-транспортних літаків Ан-178 до Азербайджана, що, за умов висунутих главою концерну, дозволить реалізувати поставлену мету протягом 1-2 років, при цьому фахівці вважають, що відновлення випуску повітряних суден , може привести і до укладення нових контрактів. Нижче представляємо вам одне зі свіжих відео пов'язаних з діяльністю підприємства.

Американська Textron Aviation припиняє випуск Cessna Citation X + і Citation X

За оцінкою виробника, саме Citation X + є найшвидшим в світі бізнес-джетом з крос-континентальної дальністю польоту - 978 км / г. Це рішення було прийнято, в тому числі завдяки майбутньому введення в експлуатацію нової моделі сімейства бізнес-джетів Citation - Longitude, яка аналогічна по місткості і максимальній дальності польоту. При цьому максимальна швидкість Citation Longitude на 96 км / г. менше. На сьогодні компанія поставила 314 джетів Citation X, сертифікованих в 1996 році, і 24 ВС Citation X +, перші поставки яких припали після червня 2014 році.

Qatar Airways розширює маршрутну мережу на користь України

Qatar Airways з 2 вересня додасть додатковий рейс до Києва щонеділі, збільшивши частоту польотів на лінії Доха-Київ з 11 до 12 раз на тиждень. Qatar Airways почала виконувати рейси Київ-Доха в серпні 2017 року. Спочатку польоти виконувалися щодня, а з 14 грудня 2017 року частота польотів була збільшена з семи до 14 на тиждень. З вступом 25 березня в силу літнього розкладу польотів рейси Київ-Доха почали виконуватися з початкової частотою сім рейсів на тиждень. З 2 липня Qatar Airways змінила частоту польотів з семи до 11 на тиждень, додавши до щоденних рейсів також рейси по понеділках, вівторках, четвергах і суботах. Qatar Airways використовує на маршруті літаки Airbus A320. У період пікових завантажень польоти на лінії виконували також літаки Airbus A330.

Прес–центр: +380 (44) 339-20-08
g.bogdanenko@airport.kiev.ua

Галина Богданенко, керівник прес-служби, відділу маркетингу та реклами Міжнародного аеропорту «Київ»