02 / 10 / 2018
Огляд міжнародних авіаційних новин 2.10.2018

Пасажирський літак після приземлення викотився за межі злітно-посадкової смуги

Літак німецької авіакомпанії Germania здійснив екстремальне приземлення в аеропорту турецького міста Зонгулдак. Жодних пошкоджень судно не зазнало, проте надзвичайна ситуація викликала паніку в аеропорту. Пасажирів з літака Germania довелося евакуювати.
За попередніми даними, ніхто з них не постраждав. Відомо, що літак Airbus A319, який вміщує до 160 пасажирів, виконував рейс з Дюссельдорфа до турецького Зонгулдака. З невідомих причин після приземлення пілоти не зуміли вчасно зупинити лайнер, тому він викотився за межі смуги. На фото, які з'явилися в мережі, видно, як одним з шасі літак застряг в траві. Розпочато розслідування цього інциденту.
Нагадаємо, що в кінці минулого місяця в Мікронезії пасажирський літак авіакомпанії Air Niugini під час аварійної посадки приводнився в лагуну, дивом обійшлося без постраждалих.

Козацька воля-2018

Прес-служба Міноборони України повідомляє, що в рамках військових навчань Козацька воля-2018, підрозділи десантно-штурмових військ Збройних сил України відпрацювали дії з десантування з літаків на узбережжі острова Тендрівська коса та забезпечення висадки морського десанту. Одними з перших десантувалися командувач ДШВ генерал-лейтенант Михайло Забродський і його заступники. Разом з особовим складом десантували вантажі з важким піхотним озброєнням і боєприпасами. Зайнявши ділянку морського узбережжя, "марунові берети" забезпечили висадку морського десанту з бронетехнікою. Доставку десантно-штурмового підрозділу Чорним морем здійснювали десантні кораблі Військово-морських сил.
До відпрацювання тактичних епізодів залучалися літаки штурмової і військово-транспортної авіації Повітряних сил, підрозділи армійської авіації Сухопутних військ, Військово-морські сили і безпосередньо Десантно-штурмові війська. Надалі десантники здійснювали захоплення плацдарму і розвивали наступ при вогневій підтримці штурмової і армійської авіації, артилерійських підрозділів окремої десантно-штурмової бригади.

S7 Airlines та Аерофлот залишили молдавський авіаринок

Фактично дві великі російські авіакомпанії, які працювали на маршруті Москва-Кишинів залишили ринок Молдови. Російська авіакомпанія S7 Airlines припиняє перельоти у напрямку Москва-Кишинів в зимовий сезон, з кінця жовтня по кінець березня, а Аерофлот скорочує рейси з двох на день до двох на тиждень. Причину цього компанії не повідомили, але, швидше за все, справа в санкціях з боку України, через які російські літаки змушені облітати її, що збільшує їхні витрати і час у дорозі.
Нині напрямок Москва - Кишинів - Москва обслуговують чотири авіакомпанії: російські S7 Airlines і Аерофлот і молдавські Air Moldova і Fly One. У той же час, експерти в галузі цивільної авіації вважають, зменшення активності  на молдовському ринку російських авіакомпаній - "рятівний круг" для Air Moldova, яка була виставлена ​​на продаж за 48 млн. леїв. Після відходу російських авіаперевізників вартість Air Moldova, безсумнівно, зросте.

CityJet може брати участь в новому тендері з надання послуг мокрого лізингу

Бельгійський національний перевізник Brussels Airlines не буде продовжувати контракт по мокрому лізингу російських регіональних літаків Sukhoi Superjet 100 (SSJ 100), який закінчується в березні 2019 року. В авіакомпанії пояснили - це труднощами з обслуговуванням таких машин, взятих в оренду у ірландського оператора CityJet, обумовлених "дитячими хворобами" ПС, але при цьому називає літак "хорошим".
Як і всі молодші моделі літаків, SSJ страждає від "дитячих хвороб". Навіть для вирішення невеликої технічної проблеми потрібно більше часу, ніж якби це був більш перевірений тип літаків, оскільки досвід, накопичений до цих пір при обслуговуванні SSJ, ще не настільки великий. Це призводить до більш тривалого техобслуговування, що зобов'язує Brussels Airlines регулярно переглядати свій графік виконання рейсів.

Одеська авіакомпанія веде переговори щодо відкриття аеропорту Ізмаїл та готова працювати по лінії санітарної авіації

Авіаційна компанія «Одеса» в найближчому майбутньому планує відкрити авіасполучення з районними центрами області. Про це «Думській» повідомив керівник компанії Вадим Громов. Зокрема, за його словами, зараз «Одеса» веде переговори з обласною владою і представниками Мінінфраструктури щодо відкриття для місцевих авіаперевізників Ізмаїльського аеропорту, який не працює вже дев'ять років. Бетонна злітно-посадкова смуга в Ізмаїлі знаходиться в задовільному стані, каже Громов. Її довжина - 1800 метрів. Долю цього об'єкта найближчим часом має визначити обласна рада.
Крім того, компанія має намір відроджувати санітарну авіацію - доправляти при необхідності медиків у віддалені населені пункти регіону. Нещодавно ТОВ «Авіаційна компанія «Одеса» стала членом престижної Асоціації «Аеропорти України »цивільної авіації. Її прийняли в рамках 5-го Міжнародного авіаційного форуму «Аероконгресс - 2018», який проходив в Одесі в кінці вересня.
Аеропорт «Ізмаїл» існує з 1944 року. Спочатку він використовувався прикордонниками, а потім і військовими моряками. Як цивільний аеропорт «Ізмаїл» був введений в експлуатацію в період 1964-1989 років.

Майстерність і професіоналізм або дурість і безпечність?

У мережі з'явилося відео вражаючого маневру літака ЗСУ. Літак Су-24 Збройних сил України виконав надзвичайно низький політ. Оператору, який знімав політ на відео, довелося навіть лягти, щоб не встати на його шляху. Відео опублікувало американське видання Business Insider. Видання назвало маневр українського пілота "до божевілля небезпечним". Крім того, такий політ вважають "найнижчим проходом літака за всі часи".
Також Business Insider згадав і інші випадки, коли українські військові демонстрували майстерність у польотах на низькій висоті. Зокрема, таким був випадок, коли в 2014 році український Міг-29 продемонстрував силу, пролетівши над головами проросійських сепаратистів, які блокували залізницю на Сході України.
У 2015 році український ІЛ-76 надзвичайно низько пройшов над рядом Су-25. Також Су-24МР ВСУ зробив маневр на занадто низькій висоті на базі в Старокостянтинові.
Відео за посиланням.
Увага! Присутня ненормативна лексика:

Прес–центр: +380 (44) 339-20-08
g.bogdanenko@airport.kiev.ua

Галина Богданенко, керівник прес-служби, відділу маркетингу та реклами Міжнародного аеропорту «Київ»