09 / 09 / 2019
Огляд міжнародних авіаційних новин 9.09.2019

7 вересня - повернення додому
Минулої суботи біля кордону Росії і України баражували три Су-35 російських ВПС. За даними телеграм - каналу «Диванний аналітик» подібна активність військової авіації поруч з Україною пов'язана з процесом обміну полонених. Наймовірніше, «сушки» страхували борт в момент перетину кордону Росії і України від всіляких випадковостей. Нагадаємо, що в суботу 4 вересня, в міжнародному аеропорту «Бориспіль» приземлилося українське повітряне судно, на борту якого були звільнені з російського полону громадяни України.
Офіс президента України Володимира Зеленського показав, як звільнені 35 українські моряки та політичні в'язні летіли в Україну. Їх з московського аеропорту Внуково в київський аеропорт Бориспіль прямим рейсом доставив президентський літак Ан-148 з реєстраційним номером UR-UKR державного авіаційного підприємства «Україна».
На світлинах можна побачити, якою була атмосфера на борту і настрій пасажирів.

Борт №1. Пакистанська влада заборонила літаку президента Індії Рама Натха Ковінда пролітати через свій повітряний простір

У неділю 8 вересня, інформаційний канал AFP повідомив про те, що ВПС Пакистану відмовили президенту Індії у використанні свого повітряного простору. Раніше міністр інформації і телерадіомовлення Пакистану Фавад Ахмед Чоудрі заявив, що пакистанський прем'єр-міністр Імран Хан не виключає можливості закриття повітряного простору країни для Індії.

SkyUp в 2019 році отримає два літаки підвищеної місткості типу Boeing 737-900ER

Обидва повітряних судна випущені в 2008 році і будуть мати компоновку, розраховану на перевезення 215 пасажирів. Перший Boeing 737-900ER SkyUp розраховує отримати в кінці вересня або початку жовтня 2019 року, другий - до кінця року. Ще два аналогічних авіалайнера авіаперевізник очікує до кінця квітня 2020 року. «…Поповнення флоту літаками Boeing 737-900ER більшої місткості є ще одним кроком у реалізації стратегії розвитку авіакомпанії. Це наша відповідь на запит і зростання ринку авіаційних перевезень …», - відзначили в SkyUp.
Зараз флот авіакомпанії складається з шести 189-місцевих літаків моделі Boeing 737-800, яка є найбільш вмісткою у флоті, і двох 149-місцевих Boeing 737-700, які експлуатуються на маршрутах з меншим попитом.

Aigle Azur скасувала всі рейси в Україну

Французька авіакомпанія Aigle Azur скасувала свої польоти на рейсах Київ - Париж з суботи 7 вересня 2019 року. Останні польоти на цьому напрямку були здійснені увечері 6 вересня. Причиною стали фінансові труднощі, з якими зіштовхнулася компанія.
В авіакомпанії попереджають, в разі користування її послугами або ж якщо ви замовили квитки на рейс після 6 вересня, вам доведеться купити інший квиток через скасування польотів.

Ракета по-турецьки

Крилата ракета SOM-B2 розроблена фахівцями турецької організації TUBİTAK SAGE під контролем Управління оборонної промисловості Туреччини. Перші випробування ракети на бетонних захисних спорудах пройшли успішно, про що повідомив на своїй сторінці в Twitter міністр промисловості і технологій країни Мустафа Варанков.
Крилата ракета з тандемною бойовою частиною масою 230 кг може атакувати цілі під різними кутами, виходячи з параметрів захисту об'єкта, для точного і ефективного ураження. Ракета SOM, створена для ураження наземних і підводних цілей, лягла в основу крилатої ракети SOM-B2 для знищення захищених об'єктів.

3 дні до відкриття

Нагадуємо, що Міжнародний аеропорт "Київ" ім. І. Сікорського тимчасово закритий на реконструкцію. Тривалість робіт, попередньо, була оцінена в 10 днів, відповідно, вже 12 вересня в четвер аеропорт відкриють. Чекаємо з нетерпінням і вас запрошуємо.

США створюють Космічне командування

Міністерство оборони США офіційно оголосило про створення космічного командування США ще 29 серпня 2019 року. Космічне командування є 11-м об'єднаним бойовим командуванням країни. Воно виключно орієнтовано на територію космічного простору.
«... Як новітнє бойове командування Космічне командування захищатиме життєво важливі інтереси Америки в космосі - наступну сферу військових дій ...», - заявив президент Донал Трамп під час офіційної церемонії. Генерал Джон В. Реймонд був призначений командувачем. З моменту заснування генерал Реймонд залишиться на посаді командувача космічним командуванням США і командувача космічним командуванням ВПС.
«... Аби забезпечити захист інтересів Америки в космосі, ми маємо докласти необхідних зусиль, енергію і ресурси для виконання цього завдання - і це саме те, що зробить космічне командування сильним...», - йдеться в заяві міністра оборони Марка Т. Еспера.
Космічні сили в кінцевому підсумку стануть шостою гілкою збройних сил США. Після створення це буде перша нова військова царина в Сполучених Штатах після ВВС США, яка була створена ще в 1947 році. На відміну від ВВС США, нова служба буде орієнтована на протидію загрозам в космосі, а саме загроз з боку Росії і Китаю, які згідно з недавнім звітом Міністерства оборони США про проблеми безпеки в космосі, вони вже розробили ефективні програми по боротьбі в космосі.
Сполучені Штати - не єдина країна, яка готується до війни в космосі. У липні 2019 року, Франція оголосила про наміри створити власне космічне командування у французьких ВПС. «... Нова військово-космічна доктрина, запропонована мені міністром і схвалена мною, забезпечить наш захист космосу. Ми будемо зміцнювати наші знання щодо ситуації в космосі,  ми будемо краще і активно захищати наші супутники ... », - заявив тоді президент Франції Еммануель Макрон. «... Щоб надати сенс цієї доктрини, забезпечити розвиток і зміцнення наших космічних можливостей, у вересні в ВПС буде створено велике космічне командування. Це в кінцевому підсумку стане Повітряно-космічними силами ... ».

За 3 мільярди світлових років від Землі

Астрономи Китаю, в останні роки працюють з можливостями найбільшого в світі сферичного радіотелескопа. Завдяки чому, вченим вдалося зафіксувати радіо сплески, які мали властивість швидко повторюватися з чіткою періодичністю. За оцінками вчених, сигнали на Землю надходять з відстані 3 млрд. світлових років від Землі.
Радіотелескоп з п’ятисот метровою апертурою, відомий як телескоп FAST, розташований в горах південно китайскої провінції Гуачжоу.

Прес–центр: