17 / 09 / 2019
Огляд міжнародних авіаційних новин 17.08.2019

До столичного аеропорту підведуть лінію метро. Щоравда, дату поки не назвали
На вихідних в Солом'янському районі Києва відбувся перший Local Development Forum присвячений перспективам розвитку Солом'янки до 2030 року. Захід відвідали народні депутати і громадські діячі. Зі слів чиновників Солом'янської РДА для процвітання «солом'янки», в першу чергу, потрібно будувати транспортні розв'язки, зокрема довгоочікуваний шляхопровід через залізницю.
Серед важливих пріоритетів також були виділені: будівництво станцій метро, ​​особливо в бік аеропорту «Київ», підтримка активних жителів і їх новаторських проектів, створення відкритого простору для всіх ініціатив.

Air India пропонує членам своїх екіпажів тільки знежирену їжу

Нутрі горох, Бхурджі, Даль Архар, Пудін Раїто, Драй Чапаттіс, Мурга Дхані, Чонка Кі Субз, Даль Кабіла, Боонді Раїто, Палак Кукурудза Тикки - ні, це не назви індійських авіакомпаній. Це дієтичне меню для пілотів Air India.
Керівництво Air India фактично наказало всій команді бортпровідників сісти на дієту, змінивши раціон на борту саме аби зменшити талію. Для менеджменту авіакомпанії такий досвід не є чимось незвичайним -  «скоротити споживані жири» членами команди, такі рекомендації були і раніше. Але це перший випадок, коли авіакомпанія видає таку заяву як документ, саджаючи весь свій літаючий персонал на дієту.
«... Беручи до уваги фактор важливості здоров'я екіпажу, директор з експлуатації ініціює перегляд меню харчування для екіпажу. Зважаючи на вищесказане, на щоденній основі була розроблена спеціальна дієта з низьким вмістом жирів для екіпажу, щоб забезпечити легку і здорову їжу з домашнім (індійським) присмаком. Згідно GM Catering, спочатку змінене меню буде введено лише на рейсах Ex-Delhi / Mumbai на всіх внутрішніх і міжнародних рейсах .... ».

Уважний спотер

З нового літака Boeing 737 MAX 200, який було введено в експлуатацію авіакомпанією Ryanair, зникла будь-яка згадка щодо його типу. На таку особливість звернув увагу спотер з Рентона і користувач twitter Woodys Aeroimages.
Він навів приклад, що на перших чотирьох авіалайнерах в носовій частині було присутнє позначення 737 MAX, на п'ятому воно було замінено на 737-8200, в той час як на шостий літак взагалі не нанесли бодай яких  позначень. Модель Boeing 737 MAX 200 з салоном збільшеної місткості, яка створена на базі 737 MAX 8. Замість стандартних 189 крісел літак вміщає 197 місць. Для того, щоб відповідати вимогам щодо  евакуації, в даній моделі були встановлені додаткові евакуаційні виходи за крилом по правому і лівому борту.
Компанія Boeing припинила постачання моделей сімейства Boeing 737 MAX в березні 2019 роки після призупинки польотів цього типу по всьому світу. Вона була пов'язана з другою катастрофою Boeing 737 MAX 8, яка сталася 10 березня 2019 року в Ефіопії.

Слідчі СБУ виявили мільйонні розкрадання на Харківському державному авіапідприємстві

У Харківській області контррозвідники виявили факт нанесення мільйонних збитків Харківському державному авіаційному виробничому підприємству. Про це повідомили в прес-центрі Служби безпеки України. За даними спецслужби, колишній перший заступник керівника Харківського авіапідприємства, що входить в сферу управління Державного концерну "Укроборонпром", незаконно уклав договір добровільного страхування майна заводу. Своїми діями він порушив чинне законодавство, яке дозволяє юридичним особам витрачати на страхування тільки певний відсоток від прибутку, якої у підприємства на той час не було.
Встановлено, що в результаті протиправних дій чиновника державі заподіяно матеріальну шкоду на суму понад 5,5 мільйона гривень.

Паливо дорожчає - акції авіакомпаній дешевшають

На вихідних відбулася атака на нафтовий об'єкт в Саудівській Аравії, через що, було призупинено близько 5% світових поставок нафти. Через це формування цін на сировину вийшли з-під контролю. В Bloomberg в свою чергу повідомили, що стрибок ціни досяг понад 71 долар за барель.
Аналітики Bloomberg Серена Чеонг і Ден Мурті певні, що атака, в якій США звинуватили Іран, зачепила саме нафтові ринки світу. Саудівська Аравія хоч і може повернути частину поставок протягом кількох днів, але ці атаки підкреслюють вразливість найважливішого в світі експортера. Вони також збільшують політичний і економічний ризик, а також питання з фіксації цін, що посилює загрозу більшої дестабілізації на Близькому Сході і загрозу відповідних дій США проти Ірану.
Азійські акції стрімко відреагували на ситуацію під час торгів в понеділок. Ціни на акції трьох найбільших авіакомпаній Китаю різко просіли. China Eastern Airlines знизилася більш ніж на 4%, в той час як China Southern Airlines і Air China впали як мінімум на 2,5%.

Рейс Air India був скасований через бджіл

Рій злих бджіл продемонстрував свою неприязнь до борту авіакомпанії Air India в аеропорту Калькути. Ніхто тоді не постраждав, але рейс затримали аж на три години. Операторам аеропорту знадобилося три години, щоб розібратися з незвичайною ситуацією, в результаті була задіяна навіть пожежна бригада, щоб відігнати небажаних гостей водяною гарматою.
 «... Бути бджолою чи не бути бджолою? Добре це чи погано ...? », - розмірковував автор колонки видання «The Times of India», коли описував інцидент, який стався з літаком Air India.

Дроном тобі по голові ....

В Мінську стався казус. Безпілотник китайського виробництва, DJI Inspire 2, який здійснював офіційну зйомку, несподівано зачепив крону дерева і з великої висоти впав на одного  глядачів в натовпі, серйозно поранивши останнього. Випадок стався під час проведення Дня танкіста в Мінську, фестиваль з цього приводу був організований компанією «Wargaming», проте офіційних коментарів від організаторів щодо цього поки не надходило.
Чоловік, на якого впав безпілотник, несподівано схопив дрон і спробував з ним втекти, проте після звернення за медичною допомогою все ж повернув безпілотний літальний апарат власнику.

Прес–центр: