18 / 11 / 2020
Огляд міжнародних авіаційних новин на 18.11.2020

Незважаючи на світову рецесію Lufthansa залишається у фарватері інтересів потенційних інвесторів
Deutsche Lufthansa успішно розмістила пріоритетні незабезпечені конвертовані облігації на суму 2,0% на 600 млн євро. Пропозиція щодо продажу перевищило пропозицію у понад шість разів. Група авіакомпаній ще більше підвищила свою ліквідність за рахунок цього випуску, та станом на 30 вересня в її розпорядженні було 10,1 млрд євро готівкою (включаючи заходи стабілізації в Німеччині, Швейцарії, Австрії та Бельгії, які ще не були реалізовані).
Угода доводить, що Lufthansa і раніше мала доступ до привабливих джерел фінансування, попри пандемію COVID-19, і підкреслює довіру до Lufthansa як до позичальника і хорошу міжнародну репутацію групи.

Чи будуть інші наслідувати прикладу Гаваїв, які дозволяють використовувати бали від COVID-19?

Hawaiian Airlines стала першим авіаперевізником в США, який минулого тижня дозволив пасажирам обміняти милі для часто літаючих пасажирів на передпольотне тестування. Оскільки це є обов'язковим для подорожей в пункти призначення по всьому світу, чи можуть інші авіакомпанії наслідувати прикладу Гаваїв? Наскільки вигідна оплата балами? Давайте дізнаємося.
Оплата милями. У жовтні на Гаваях була запущена нова програма тестування, що дозволяє пасажирам пропустити 14-денний обов'язковий карантин, якщо вони пройшли тест за 72 години до польоту і дали негативний результат. Згідно з правилами, тест повинен бути певного типу NAAT і від одного з «довірених партнерів по тестуванню і подорожам» штату Гаваї.
Нині гавайські пасажири можуть самі оплатити тест від Vault Health (одного з довірених партнерів), витративши 14 000 гавайських миль на пасажира. Хоча це може здатися гарною угодою, насправді це досить дорого.
Гавайські авіалінії. За даними WalletHub, в даний час HawaiianMiles оцінюються в 1,18 цента за милю, що означає, що в ідеалі 14000 миль коштують приблизно 165 доларів. Обмін миль призводить до девальвації очок майже на 40%, що є дуже вагомою цифрою. Простіше кажучи, вартість тесту майже така ж, як переліт усередині острова туди і назад (15 000 миль) або переліт в одну сторону з Східного узбережжя на Гаваї (20 000 миль) в непікові годинни.
Зрозуміло, що це, ймовірно, не найкращий варіант погашення ваших миль. Однак це може мати сенс, якщо ви віддаєте перевагу тому аби витратити більше 56000 миль замість того, щоб платити значні 476 доларів за тестування скажімо сім'ї з чотирьох осіб.

Боїнг 737 авіакомпанії Alaska Airlines збив бурого ведмедя при посадці

Літак Boeing 737-700 авіакомпанії Alaska Airlines, що здійснив посадку в Якутат, штат Аляска, випадково, вбив ведмедя. Злітно-посадкова смуга була очищена всього за десять хвилин до того, як літак повинен був приземлитися, але ведмедю все ж вдалося дістатися до злітно-посадкової смуги і він загинув при ударі.
Boeing 737-700, реєстраційний N615AS, якраз прибував в Якутат, Аляска, з Кордови, коли пілоти відчули удар в ліву частину літака. Хоча літак приземлився вдало і ніхто не постраждав, екіпаж помітив ведмедя на злітно-посадковій смузі, коли літак вже повертався до перону аеропорту.
За даними Aviation Herald, літак був оглянутий, і команда виявила пошкодження лівого повітрозабірника і капота двигуна. Літак повинен був летіти в Джуно і Анкорідж, але обидва рейси були скасовані, і літак був зупинений для ремонту. В даний час він все ще заземлений, і Alaska Airlines заявила, що ремонт може зайняти кілька днів.
Для представників дикої природи немає нічого незвичайного в тому, щоб бродити поруч з аеропортами в сільській місцевості, але аеропорти регулярно перевіряють і очищають територію, щоб уникнути подібних інцидентів. Хоча ведмеді - не рідкість на Алясці, зіткнення з птахами - найбільш часта проблема, вони здатні навіть серйозно пошкодити літак. Зі свого боку члени екіпажу використовує автомобілі, ліхтарі і навіть піротехніку, щоб перевірити місцевість і відлякати диких тварин. Однак аеропорт огороджений парканом лише частково. Таким чином, персонал регулярно навчається роботі з місцевими тваринами.

KLM готується до транспортування вакцин проти COVID

KLM Royal Dutch Airlines нарощує свої транспортні операції, оскільки компанія готується доправляти життєво важливі вакцини проти COVID-19 по всьому світу. Під час нинішньої глобальної пандемії компанія KLM і її мережа авіаперевезень доставили засоби індивідуального захисту та інші важливі медичні облаштунки в медичні установи і окремим особам. Тепер логістичне завдання буде полягати в транспортуванні вакцини COVID-19, як тільки вона стане доступною.
Базована в Женеві Міжнародна асоціація повітряного транспорту (ІАТА) закликає уряди працювати з авіакомпаніями і аеропортами, щоб забезпечити їх готовність до прибуття вакцини. ІАТА також попереджає уряди про можливість серйозних обмежень пропускної здатності, що створюються літаками, що перевозили вакцину.
«... Безпечна доставка вакцин проти COVID-19 стане місією століття для світової авіавантажної галузі. Але цього не станеться без ретельного попереднього планування. І час для цього настав. Ми закликаємо уряди взяти на себе провідну роль у сприянні співпраці по всьому логістичному ланцюжку, щоб об'єкти, заходи безпеки та прикордонні процеси були готові до грандіозної і складної майбутньої задачі », - сказав у своїй заяві генеральний директор IATA Олександр де Жуніак.
За оцінками експертів в області охорони здоров'я, по всьому світу буде потрібно поширити близько 15 мільярдів доз вакцини. Чимало з них необхідно транспортувати при дуже низьких температурах. Щоб дати вам уявлення про те, наскільки чутлива до температури вакцина Pfizers від COVID-19, її необхідно відправляти замороженими при температурі -70 ° C за Цельсієм. Хоча залишається ще багато невідомих, ми знаємо, що для забезпечення безпечного поширення вакцини необхідні системи і правила.
Пріоритети щодо забезпечення необхідними приміщеннями для розподілу вакцини включають таке: Персонал навчений поводженню з вакцинами, чутливими до часу і температури. Установки й устаткування з регульованою температурою. Можливості моніторингу для забезпечення цілісності вакцин. Мінімізація тимчасової збірки за рахунок зміни існуючої інфраструктури

Korean Air придбає Asiana за 1,62 мільярда доларів

Korean Air оголосила в понеділок, що має намір витратити 1,8 трильйона вон, або 1,62 мільярда доларів, на придбання конкуруючої авіакомпанії Asiana Airlines. У разі схвалення угоди південнокорейський авіаперевізник стане найбільшим акціонером Asiana і 15-й за величиною авіакомпанією в світі по дальності польоту. Це, ймовірно, стане певним полегшенням для Asiana, яка шукала покупця, щоб позбавити її від зростаючого боргу.
Asiana Airlines, член Star Alliance, є другою за величиною авіакомпанією Південної Кореї з парком з 82 літаків.
«... Korean Air вирішила придбати Asiana Airlines після довгих роздумів, щоб продовжити свою основну місію - внести свою частку в розвиток країни за допомогою транспортування. Дотримуючись своєї місії, перевізник буде забезпечувати безпеку робочих місць для співробітників обох авіакомпаній, а також відповідних галузей і підтримувати розвиток авіаційної промисловості Кореї ... », повідомили в прес-службі компанії Korean Air.
За даними інформаційного агентства Yonhap, Korean Air викупить акції на загальну суму 1,5 трильйона вон (1,35 мільярда доларів). Korean Air також купить облігації для розміщення Asiana. За цією угодою покупець стане власником 30,77% акцій Asiana.

Астрономи знайшли теплу субземлю і субнептун посеред двох близьких до Сонця червоних карликів

Ці об'єкти цікаві як природні лабораторії з дослідження процесів формування і еволюції планет, надалі у них вчені спробують знайти атмосфери. Відкриття було зроблено з космічного телескопа TESS, який працює на навколоземній орбіті вже понад два роки, займаючись пошуком екзопланет за допомогою методу транзитної фотометрії.
На відміну від телескопа Kepler, який найчастіше виявляв планети  посеред далеких зірок, TESS стежить за яскравими зірками на відстані від 30 до 300 світлових років від Сонця. В цілому телескоп уже просканував 85 відсотків небесної сфери, поспостерігавши за кількома сотнями тисяч зірок.
Астрономи очікують, що обсерваторія знайде близько 4,5 тисяч нових екзопланет, причому близько чверті цих об'єктів можуть бути навколо так званих червоних карликів і являти собою планети, схожі на Землю.
Група астрономів на чолі з Вільямом Ваалкесом з Університету Колорадо в Боулдері повідомляє про підтвердження двох нових відкриттів екзопланет TOI 122b і TOI 237b у неактивних M-карликів.
Спочатку вони були знайдені телескопом TESS в 2018 році, а в подальшому за ними спостерігали наземна система LCOGT (Las Cumbres Observatory Global Telescope) і телескопи TRAPPIST-South, Магеллан - Бааде і SALT (Southern African Large Telescope).
TOI 122b виявився субнептуном з радіусом близько 2,72 радіуса Землі і масою 8,8 мас Землі. Він робить один оберт навколо свого червоного карлика, який в 0,31 рази менше і важкий, ніж Сонце, за 5,08 земних дня і знаходиться на середній відстані приблизно 0,04 астрономічних одиниці від зірки.
Рівноважна температура екзопланети оцінюється в 431 Кельвіна, а сама система розташована приблизно в 206 світлових роках від Сонця. Передбачається, що планета має щільну атмосферу і не знаходиться в зоні життя своєї зірки.
Астрономи вважають, що обидва цих об'єкти становлять потенційний інтерес з точки зору вивчення освіти, динаміки і складу екзопланет, в подальшому можуть бути проведені спектроскопічні дослідження їх атмосфер.

Прес–центр: