04 / 05 / 2021
Летимо в Англію із Міжнародного аеропорту «Київ»: що треба пам’ятати

Якщо ви летите з України до Англії, вам необхідно знати, що з Міжнародного аеропорту «Київ» ім. І. Сікорського в місто Лутон (Англія) можна вилетіти двічі на тиждень - щовівторка та щосуботи. Рейс Київ - Лутон - Київ виконує угорський авіаперевізник WizzAir.

Що потрібно знати: українці, які вакциновані від COVID-19, при в'їзді в Англію повинні надати свідоцтво про вакцинацію, що підтверджує повний курс (дві дози) будь-якої вакцинації від COVID-19 англійською мовою. Якщо паспорт вакцинації відсутній, для в'їзду в Англію вам необхідні ПЛР-тест і 10-денна самоізоляція.

Негативний тест на COVID-19 має бути зроблений перед поїздкою, не пізніше ніж за 72 години до перетину кордону. Тестування повинне бути проведено методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) або еквівалентного діагностичного стандарту. Детальніше тут: https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-testing-for-people-travelling-to-england#information-that-the-test-result-must-include

Також, в країні є вимога щодо самоізоляції до 10 днів осіб, які перетинають кордон, а також заповнення он-лайн форми контактних даних, відомостей про місце самоізоляції і номерів бронювання тестів на COVID-19 перед приїздом. З 15 лютого також введено обов'язкову вимогу проходження на платній основі тестів на COVID-19 на 2 і 8 день самоізоляції по прибуттю до Англії. Проходження тестів на COVID-19 необхідно забронювати до прибуття в країну.

Пасажири, які прямують транзитом через Сполучене Королівство, повинні заповнити «Форму пошуку пасажирів по громадській охороні здоров'я». Форму можна отримати за адресою https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk, і її необхідно пред'явити при реєстрації і в імміграційну службу після прибуття.

Магазини та організації в Британії працюють з 09:00 або 10:00 до 17:30 з понеділка по суботу. За межами Лондона та інших великих міст у неділю працюють за скороченим графіком або зачинені. З кінця квітня в країні відновлено роботу пабів і ресторанів, відкритих майданчиків, салонів краси і спортивних центрів. Транспорт працює відповідно до розкладу і без обмежень. У громадських місцях і в транспорті необхідно дотримуватися маскового режиму і соціальної дистанції, на вулиці необов'язково.

Вимоги щодо дотримання карантинних обмежень стосуються всіх, хто прибуває в країну:

• туристів;
  • громадян Великобританії;
  • жителів Великобританії;
  • вояків;
  • держслужбовців;
  • дітей старших 11 років;
  • пілотів авіакомпаній та членів екіпажу.